SENSE OF URGENCY VAN DECEMBER

 

December. Ineens is er het weer. Die sense of urgency.

We blikken terug en maken nieuwe plannen. Voeren beoordelingsgesprekken en hebben goede voornemens. We maken de balans op en bepalen nieuwe budgetten.

Gek eigenlijk, dat december dat met ons doet. We vegen het hele jaar op een hoopje en vinden er wat van. En dan bepalen we een nieuwe en betere koers. Nieuw jaar, nieuwe kansen, met een hernieuwd geloof dat het ons zal lukken.

Wat maakt januari dan zo vaak een ontgoocheling? Is het omdat de nieuwe kansen niet goed uitpakken? Waardoor neemt het geloof af? Hoe wordt het jaar weer net als het jaar ervoor? Het momentum verdwijnt...

Mijn goede voornemen voor 2015: het geloof vasthouden in de nieuwe kansen die ik heb benoemd. En anderen helpen hun geloof en momentum vast te houden. Ik maak er een jaar vol decembermaanden van. Maar dan wel met mooier weer! Dat betekent voor mij, dat ik alleen doelen stel waar ik echt 110% in geloof. Alle andere doelen halen het einde van het jaar namelijk toch niet.

Daarom mijn vraag: wat is jouw goede voornemen? En wat heb je, lerend van eerdere jaren, nodig om het geloof hierin vast te houden tot na januari? 

Marloes van Esseveld | 14 december 2014