'PAS ALS JE WEET
WAT JE DOET,
KUN JE DOEN WAT JE WILT'

MARLOES SCHEFFERS

Door mijn werk als recruiter heb ik jarenlang intensief contact gehad met vele (young) professionals uit verschillende branches. Als gesprekspartner en begeleider van hoogopgeleide specialisten, heb ik een diep inzicht gekregen in de vraagstukken en thema’s die binnen de Y-generatie leven.

Zelf ben ik in 1976 geboren en raak daarmee net de Y-generatie. Hierdoor kan ik mezelf goed in deze groep verplaatsen. Daarnaast levert een flinke dosis levens- en werkervaring me het vermogen op om goed aan te voelen wanneer er iets speelt. Tot slot ben ik zeer goed bekend met veeleisende werkomgevingen en de voor- en nadelen hiervan.

In alle gesprekken die ik met professionals heb gevoerd als recruiter, heb ik mij altijd gericht op de mens tegenover mij in plaats van de kandidaat. Door mijn interesse en nieuwsgierigheid voorop te zetten gaf ik mensen de ruimte om zichzelf te laten zien en zich uit te spreken. Vele bijzondere gesprekken waren het gevolg en ik ontdekte dat hier mijn passie en mijn kracht ligt! Door respectvol en zonder oordeel te spiegelen en terug te geven wat ik zie, kan ik mensen echt iets meegeven.

Mijn stijl is nuchter, warm, oprecht en doortastend: in een gesprek help ik mijn gesprekspartner om snel datgene boven tafel te krijgen waar ‘winst’ te behalen valt.

Marloes Scheffers

'Het is onmogelijk', zei trots.

'Het is riskant', zei ervaring.

'Het is zinloos', zei rede.

'Probeer het', fluisterde het hart.